Tarieven en vergoeding

Tarieven

Integratieve Kindertherapie
(leeftijd 6-12 jaar)
45 minuten
80 Euro
Jongeren Therapie
(leeftijd 12-23 jaar)
60 minuten
95 Euro
Volwassen Therapie
(leeftijd 23-65 jaar)
60 minuten
100 Euro
Opvoedcoaching / Ouderbegeleiding
60-90 minuten
100 Euro
Fijn om te weten is dat je bij mij geen verwijzing nodig hebt van de huisarts en er geen inhoudelijke informatie of diagnose in je medisch dossier terechtkomt. Je betaalt zelf de sessies een keer per maand en stuurt de betaalde rekening op naar je verzekering.

Ik hanteer geen wachtlijsten, omdat ik geloof dat als je hulp nodig hebt, je die nú nodig hebt en niet pas over 6 maanden. Als ik geen plek heb, laat ik het je meteen weten en kan ik je eventueel doorverwijzen naar een collega.

De therapie sessies
De hoeveelheid sessies is afhankelijk van de doelstelling en verschilt per traject. Tijdens een tussengesprek wordt besloten of het traject wordt vervolgd en/of hoeveel sessies nog zullen volgen.

Psychotherapie sessies vallen bij de zorgverzekeraar meestal onder ‘alternatieve geneeswijzen’. Tip: Neem voorafgaand aan de start van het traject zelf contact op met je zorgverzekeraar om te bekijken welke vergoeding er op jaarbasis mogelijk is. Dit is namelijk afhankelijk van het soort aanvullende pakket.

Therapie
Ook hier wordt de hoeveelheid sessies bepaald door jou en mij samen en dit verschilt per cliënt. Psychotherapie sessies vallen bij de zorgverzekeraar meestal onder ‘alternatieve geneeswijzen’. Tip: Neem voorafgaand aan de start van het traject zelf contact op met je zorgverzekeraar om te bekijken welke vergoeding er op jaarbasis mogelijk is. Dit is namelijk afhankelijk van het soort aanvullende pakket.

Vergoeding

Psychotherapie en Coaching worden helaas nog steeds vaak niet vergoed door de zorgverzekeraars. Je bent zelf verantwoordelijk om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor vergoeding bij je zorgverzekeraar. De verschillen zijn groot: een gedeeltelijke vergoeding of helemaal geen vergoeding. Goed nieuws: de vergoeding valt niet onder je eigen risico. Het bedrag dat je vergoed krijgt, mag je dus houden en hoef je niet weer in te leveren omdat je eigen risico nog niet opgebruikt is.

Belastingteruggave: Coaching is aftrekbaar van de belasting als er sprake is van een leertraject. Er moet wel een verband bestaan met een verbetering van je positie op de arbeidsmarkt. Voor aanvullende informatie kan je op de site van de belastingdienst kijken.

Wanneer een sessie niet door kan gaan, dient deze minimaal 24 uur van te voren te worden afgezegd. Bij afzeggingen korter dan 24 uur vóór een sessie wordt deze sessie wel in rekening gebracht.

Mijn naam is Dana Franssen-Hassner

Ik ben kindertherapeut, ouderbegeleider, opvoedcoach en Jongeren Coach Practitioner (i.o.). Ik werk al meer dan 20 jaar met families die worstelen met diverse uitdagingen.

Na het behalen van mijn Bachelor in Onderwijs (B.Ed) heb ik ontwikkelingspsychologie gestudeerd aan Columbia University in New York. Daarna heb ik aan Harvard University een Master in Pedagogiek (Ed.M) afgerond. Deze Master was gericht op het beter begrijpen en kunnen analyseren van de denk- en leerprocessen van kinderen.

Na mijn afstuderen heb ik met veel plezier op diverse scholen, kleuterscholen en in de kinderopvang gewerkt, zowel in de Verenigde Staten en Israël als hier in Nederland. In 2008 heb ik mijn eigen therapie praktijk in Amsterdam opgezet waar ik al jaren gezinnen ondersteun.

In mijn werk binnen deze verschillende organisaties heb ik tevens te maken gehad met verschillende familieomstandigheden en met een breed spectrum aan problemen en uitdagingen voor zowel kinderen als ouders. Ik besefte mij dat deze problemen niet alleen een effect op de kinderen zelf hebben, maar ook op hun families.

Nadat ik zelf moeder werd, realiseerde ik mij hoe moeilijk het kan zijn om de theorie in praktijk te brengen wanneer het om opvoeden gaat. Daarnaast realiseerde ik mij ook dat iedereen soms behoefte heeft aan de inzichten van een ander, aan praktische tips of aan manieren om een probleem te herkennen voordat je er zelf mee te maken krijgt.
Dana Franssen-Hassner
  • Dana is geweldig met kinderen. Ze weet ze echt zover te krijgen dat ze haar vertellen waar ze mee zitten. Daarnaast benadert ze de familie systematisch, zodat de veranderingen snel doorgevoerd worden. Haar kennis van meerdere culturen is een warm bad en een feest van herkenning voor families die van huis uit ook met meerdere culturen te maken hebben. 

    (WM, vader van drie zonen).
  • Met Danas proactieve hulp and lieve benadering zijn wij door een zeer pittige periode doorheen gekomen. We hebben praktische en creatieve (!) tips implementeren kunnen op een makkelijke manier die goed bij ons gezien en onze routines pasten. Ik had altijd het gevoel dat ik met Dana over alles kon praten, ik schaamde me niet want ze was altijd begrijpend en nooit veroordelend. Ik heb echt het gevoel dat ik als moeder en vrouw gegroeit ben, dankzij Dana.
  • Ik moet eerlijk zeggen – ik neem nog steeds wel eens contact met Dana op als ik weer eens wat tips nodig heb, of als er een nieuwe uitdaging voor de deur staat (zoals een nieuwe baby, eet-patronen die veranderen, of andere leeftijd gerelateerde uitdagingen. 

    (JP, moeder van twee dochters).
  • Ik benaderde Dana voor een consult omdat ik behoefte had aan een externe, ervaren psychotherapeut die gespecialiseerd is in familie-interacties en zich daarbinnen met name richtte op kinderen. Dana is proactief en heeft hele praktische, nuchtere inzichten… Ze zorgt voor een vertrouwde en comfortabele sfeer, zowel voor mijn kind als voor mijzelf. 

    (MM, adoptiemoeder van één dochter).
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram